Energiagazdász Kft.
Legfrissebb híreink

Energiatanusítvány

2011-03-25

Csak januártól kötelező, ám máris ingatlanpiaci tényezővé vált az energiatanúsítvány. Ezt az új lakásokhoz kötelező, a használtakhoz pedig ajánlott kiváltani. Hogyan kaphatunk ilyet, ki nyer vele, és mennyibe kerül?

Bővebben

Napkollektorok

2011-02-28

Támogatást lehet nyeri a Széchenyi-terv keretében napkollektoros fejlesztésekre. Nem csak önkormányzatok, de vállalkozások és magánszemélyek is pályázhatnak.

Bővebben
További híreink
Hírlevél feliratkozás

Értesüljön az energiagazdálkodás legfrissebb információiról első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

E-mail cím:
Feliratkozás
Termékeink
ENEFEX

ENEFEX

A világon egyedülálló, az energia- hatékonyság javítására kialakított, sok mérési pontos rendszer megjelenítő szoftvere. Önmagában látványos és jelentősen egyszerűsíti az energiafelhasználással, berende- zések, létesítmények üzemeltetésével foglalkozó szakemberek adminisztrációs munkáit.

Energetikiai Irányítási Rendszer

A világon minden csak úgy tud hatékonyan jól és kiszámíthatóan működni, ha valamilyen rendszer szerint teszi azt. Ezért is születtek meg az ISO szabványok.

Ma már a világon meghatározó szereplővé csak az a vállalkozás válhat, aki bevezette az ISO 9001 minőség- és ISO 14001 környezet irányítási rendszereket. Már élő szabvány az MSZ EN 16001 energetikai irányítási rendszer, melynek mintájára várhatóan 2010 végére elkészül az ISO 50001. Ezek pedig az igen szigorú dokumentáltság mellett (amely dokumentumoknak bármikor visszakereshetőnek és reprodukálhatónak kell lenni) a PDCA (Plan–Do–Check-Act) elvből fakadóan rendszeres, mérési eredményekre alapozott energia fogyasztás racionalizálást és folyamatos modernizálást jelent (ez csak akkor valósítható meg, ha a vezetőség előteremti a szükséges forrásokat az energia hatékonyság fokozását növelő ésszerű beruházásokra).
A legtöbb vállalkozásnál uralkodó viszonyok alapján bátran állíthatjuk, hogy az MSZ EN 16001 vagy az ISO50001 bevezetése tovább növeli az energetikai szakemberekre rótt adminisztrációs terheket és a rendszeres auditok miatti vállalati költségeket (ezek miatt nem is lehet ezeket működtetni).

Az ENEFEX-et úgy alakítjuk ki, hogy az Energetikai Irányítási Rendszerek szabványai által előírt dokumentációk, jelentések, hatékonysági mutatók egyszerűen elkészíthetők és a folyamatok, dokumentumok visszakereshetők legyenek.

ENEFEX

Az ENergy EFficiency EXplorer egy jelenleg még a világon egyedülálló szoftver fejlesztés. Kizárólag értő kezekben nyújt segítséget (a repülő is egy csodás találmány, de nem mindenki tudja azt megfelelően használni). Az ENEFEX legfontosabb tulajdonságai:

  • mérési eredményekre alapozva láthatóvá teszi a létesítmény energia áramlásait
  • lecsökkenti az energetikus adminisztrációs terheit
  • a vezetőség egyszerűen, naprakész információkat kap az energia hatékonyságról
  • kiküszöböli az energia auditokban alkalmazott feltételezéseket, közelítő számításokat
  • az energetikai adatokat valós időben, valós körülmények között dolgozza fel, így pontos képet ad a létesítmény egységeinek valós energetikai viszonyairól
  • többé nem lesz szükség külsős energetikai szakértőt megbízni a veszteségek feltárásával
  • az Energetikai Irányítási Rendszerek nélkülözhetetlen kiegészítője

Az adatgyűjtés logikai felépítése:

A fejlesztés során elvégzett teljes körű, minden energiafogyasztó rendszerre kiterjesztett audit lehetőséget teremt a dokumentációk aktualizálására, a  valós energetikai állapotok feltérképezésére, a veszteségpontok méréseinek kialakítására. A fejlesztés további eredménye a pillanatnyi veszteségfeltáráson túl, hogy a mérési adatokból rendszeres, könnyen lekérdezhető riportok legyenek létrehozhatók, melyet a szoftver testre szabása során építünk be a rendszerbe. Így az egyszeri audit eredményeként, az ENEFEX segítségével 1-2 egér kattintással a helyi szakemberek nap mint nap reprodukálhatják az egyes területeket érintő technikai audit jelentést.
A rendszert import adatok fogadására is felkészítjük (pl. termelési adatok a vállalat irányítási rendszerből). Így az energetikusra kirótt, a termelésre vetített fajlagos energiafelhasználásra vonatkozó kimutatások elkészítése egyszerűen, gyorsan megoldható (az ISO50001 is az MSZ EN 16001-hez hasonlóan várhatóan fajlagosok képzésével kéri kimutatni az energia hatékonyságot).

További termékeink
Főoldal                               Oldaltérkép Hírek
Copyright © energiagazdasz.hu., 2006-2014. Minden jog fenntartva!