Energiagazdász Kft.
Legfrissebb híreink

Energiatanusítvány

2011-03-25

Csak januártól kötelező, ám máris ingatlanpiaci tényezővé vált az energiatanúsítvány. Ezt az új lakásokhoz kötelező, a használtakhoz pedig ajánlott kiváltani. Hogyan kaphatunk ilyet, ki nyer vele, és mennyibe kerül?

Bővebben

Napkollektorok

2011-02-28

Támogatást lehet nyeri a Széchenyi-terv keretében napkollektoros fejlesztésekre. Nem csak önkormányzatok, de vállalkozások és magánszemélyek is pályázhatnak.

Bővebben
További híreink
Hírlevél feliratkozás

Értesüljön az energiagazdálkodás legfrissebb információiról első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

E-mail cím:
Feliratkozás
Termékeink
ENEFEX

ENEFEX

A világon egyedülálló, az energia- hatékonyság javítására kialakított, sok mérési pontos rendszer megjelenítő szoftvere. Önmagában látványos és jelentősen egyszerűsíti az energiafelhasználással, berende- zések, létesítmények üzemeltetésével foglalkozó szakemberek adminisztrációs munkáit.

ENEFEX - Általános Ismertető

Minden vállalatnál előbb vagy utóbb felmerül az igény, hogy szükség van egy energetikai veszteség feltáró vizsgálatra, amelyből kiderülnek a veszteségpontok és a veszteségek mértéke. Az ISO szabványok bevezetésével ezen auditok gyakorisága megnő.

Tapasztalataink azt mutatják, hogy sok vállalkozásnál van megfelelő tudással rendelkező energetikai szakember aki általánosságban igen jól ismeri az energetikai rendszereket, tehát szakmailag alkalmas az energetikai rendszerek veszteségpontjainak feltárására. Az ismeretanyaga az általános energetikai ismereteken túl a helyi rendszerek részletes ismeretére is kiterjed (egyetlen auditor sem képes a rendelkezésére álló néhány munkanap alatt oly mértékben megismerni az egyes rendszereket, mint az évek óta ott dolgozó szakember). Mindemellet az is igaz, hogy a helyi szakembereknek csak kis része képes külső szemlélőként vizsgálni azt a rendszert, amiben napi rutinjai alakultak ki.

Mi ezt úgy látjuk, hogy az energia mérése egzakt tudomány, a mérő nem ismer szokásokat, mindíg a valós adatot rögzíti. Kialakíthatók azok a mérési pontok, amik pontosan meghatározzák az energiafelhasználás, veszteség mértékét, függetlenül attól, hogy azt külső szakértő, vagy helyi szakember méri. Nem az objektivitás miatt, hanem az idő, a megfelelő mérési pontok, és a szükséges eljárások ismeretének hiánya miatt szoktak külsős szakértőket alkalmazni energetikai veszteségfeltáró vizsgálatok végzésére. Ha a megfelelő mérési pontokat kialakítják, a szükséges eljárások megismerik és még idő is rendelkezésre állna, nem lenne szükség külső technikai auditorra, mert.

Az ENEFEX használatával megfelelő mérési pontokat, eljárásokat és időt biztosítunk a helyi szakembereknek. Így néhány számítógép billentyű lenyomásával független „szakértő” (az ENEFEX) által készített veszteségfeltáró jegyzőkönyvet, energia mérlegeket, táblázatokat, diagramokat, jelentéseket készíthetünk.
Az ENEFEX alkalmazásával a cégek mentesülnek a külsős szakértők sokszor terhes (és valljuk be nem olcsó) közreműködése alól. Valós mérési eredmények alapján, valós körülmények között, valós szereplőkkel egyszerűen férhet hozzá mindenki az őt érdeklő (és részére engedélyezett) információkhoz, a mérőállás rögzítésétől kezdve a teljes cégre vetített energiahatékonysági mutatókig.

További termékeink
Főoldal                               Oldaltérkép Hírek
Copyright © energiagazdasz.hu., 2006-2014. Minden jog fenntartva!