Energiagazdász Kft.
Legfrissebb híreink

Energiatanusítvány

2011-03-25

Csak januártól kötelező, ám máris ingatlanpiaci tényezővé vált az energiatanúsítvány. Ezt az új lakásokhoz kötelező, a használtakhoz pedig ajánlott kiváltani. Hogyan kaphatunk ilyet, ki nyer vele, és mennyibe kerül?

Bővebben

Napkollektorok

2011-02-28

Támogatást lehet nyeri a Széchenyi-terv keretében napkollektoros fejlesztésekre. Nem csak önkormányzatok, de vállalkozások és magánszemélyek is pályázhatnak.

Bővebben
További híreink
Hírlevél feliratkozás

Értesüljön az energiagazdálkodás legfrissebb információiról első kézből!

Iratkozzon fel hírlevelünkre!

E-mail cím:
Feliratkozás
Termékeink
Elektronikus Energetikus

Elektronikus Energetikus

Az energetikusok munkájának könnyítésére kifejlesztett energetikai adatgyűjtő, monitoring és kiértékelő szoftver. Adattárolási, adatfeldolgozási struktúrája miatt egyszerű, viszonylag kevés mérési ponttal rendelkező energetikai rendszerekhez ajánljuk.

Elektronikus Energetikus - Általános Ismertető

Az Elektronikus Energetikus egy energia monitoring és kiértékelő rendszer, ami hardver és szoftver elemeket egyaránt tartalmaz. Mint ahogyan a neve is jelzi kifejezetten az energetikusi munka segítésére (nem az energetikus helyett) készült. Az adatok "begyűjtése" után nem egy „adathalmaz áll” a felhasználó rendelkezésére (az általunk ismert felügyeleti rendszerek mindegyike ezt kínálja fel), a program számos olyan kiértékelési funkciót (modult) tartalmaz, amely azon energetikusok számára is komoly segítséget nyújt akik nem kimondottan számítógép virtuózok.

Miben különbözik egy felügyeleti rendszertől?
Az adatgyűjtő- és felügyeleti funkciót tekintve semmiben. A piacon kapható mérők és érzékelők impulzus jeleit, analóg jeleit, illetve ahol lehetséges az intelligens mérők kommunikációs porton rendelkezésre bocsátott adatait gyűjtjük össze egy adatbázisban. A grafikus megjelenítő felületen követhetők az energiaellátó rendszerek sémái, amelyeken a mért adatok megjeleníthetők (eddig ugyanazokat a szolgáltatásokat kínálja, mint egy felügyeleti rendszer).

Amitől több mint egy felügyeleti rendszer:
Napi automatikus, naplózott, költséggel bíró mérőleolvasások
Teljesítmény statisztika (mért és lekötött értékek összehasonlítása, szórások meghatározása)
Energia terv segédlet
Fogyasztókhoz rendelt éves statisztikák automatikus készítése
Költséghelyekre bontás
Beépített táblázatkezelő + riport készítő modul
Import adatok fogadásának lehetősége (pl. termelési adatok)

Mennyibe kerül?
Az attól függ, hogy mi a feladat.
Az árak előre nem meghatározhatók. Még akkor sem, ha a mérők, szenzorok már meglévők. Ezért aki az Elektronikus Energetikus rendszer árára kíváncsi, ahhoz minden esetben legalább egyszeri felmérés szükséges, ahol felmérjük az igényeket, lehetőségeket és az adottságokhoz mérten határozzuk meg a projekt költségét.
Fontos tudni, hogy az Elektronikus Energetikus nem csodaszer és mi sem vagyunk látnokok. Egy ilyen rendszer telepítésével sokaknak sokféle célja lehet. Van akinek a költségek megosztása a fontos és az energetikai elemzések másodlagosak és van akinél ez éppen fordítva van (van akinél mindkettő fontos). Van aki a célok elérése érdekében meg tudja határozni a mérési pontok helyét (itt fog jól működni a rendszer) és van aki tőlünk várja a megoldást (mivel azt akarjuk, hogy itt is jól működjön, ezért ez hosszúvá és költségessé teszi a folyamatot, mert először nekünk kell megismerni a rendszert).
Tehát az árat befolyásoló tényezők:
Meglévő és új mérési pontok típusa és mennyisége
Mérési pontok helyének ismerete
A felhasználó által kitűzött cél ismerete
Az informatikai rendszerek használhatóságának, biztonsági előírásainak ismerete
A projektre fordított tervezési és kivitelezési idő
A beépített eszközök minősége, hibaosztálya

Letölthető ismertető

További termékeink
Főoldal                               Oldaltérkép Hírek
Copyright © energiagazdasz.hu., 2006-2014. Minden jog fenntartva!